Винен кебап a ла Femmes
500г свинско или телешко месо се запържва в мазнина за няколко минути.
Към него се прибавя 1 глава кромид лук, 1/2 стрък праз, 2 стръка пресен кромид лук и 1 средно голям морков – настърган. Разбъркват се добре с месото, долива се малко вода и се оставя под капак да се задуши около 3-4 мин.
Към месото се добавят подправките – сол, червен и черен пипер, кимион, чубрица, дафинов лист. Разбърква се всичко добре и се залива със смес от 3-4 с.л. доматено пюре, разбито с около 50 мл вода и 1 с.л брашно. Отново се разбърква и се долива още вода – според желанието за количеството на соса, който да има кебапа. Ястието се оставя да ври до готовност на месото. Сипват се 50 мл. червено вино и след 10 мин. котлонът се изключва.
При поднасяне се гарнира по желание със сварен бял ориз или картофено пюре.
Да ви е сладко!