Продукти:
500 г брашно, 30 г мая,200 г прясно мляко,80-100 г масло, сок и кора на половин лимон, 80-100 г захар, 50-100 г стафиди, 6 яйца
Начин на приготвяне:
Всички продукти се затоплят.
Брашното се пресява и се слага в дълбока купа, прави се вдлъбнатина, в която се слага ситно надробената мая, забърква се с малко захар, мляко и брашно.
Слага се на топло, да стане двойно повече.
Слага се млякото, захарта, яйцата, стопеното масло.
Меси се, докато се появят мехури. Оставя се на топло за 30-45 минути, леко покрито.
Слага се във форми, като се плете на плитки или рула.
Стои още около 30-45 минути да втаса, след което се маже с жълтък и поръсва със захар (по-желание).
Пече се в умерена фурна.